Organisaatiopsykologi Antti Kauppi tuo Renesansiin vankkaa osaamista ja ihmisrealismia

Renesansin uusin vahvistus, organisaatiopsykologi Antti Kauppi on 17 vuoden urallaan nähnyt organisaatiopsykologian kehitystä sekä kotimaassa että ulkomailla.  Antti on toiminut johtotehtävissä sekä konsulttina ja yrittäjänä kotimaassa ja ulkomailla.
–  Renesansissa puhutteli moniammatillinen ympäristö, missä organisaatiopsykologian voi suoraan kytkeä liiketoiminnan eri alueiden osaamiseen.  

Antti kuvailee olevansa optimistinen organisaatiorealisti. Hänen mukaansa organisaatiopsykologian tulokulma on usein julistuksellinen työhyvinvointi ja se on irti liiketoiminnasta.

Työtä kuitenkin tehdään tavoitteiden eteen ja on väistämätöntä, että se kuluttaa meitä. Tämä työn rasitus tulisi saada mahdollisimman tuottavaksi ja mielekkääksi sinä aikana, kun ihminen työtään tekee. 
– Haluan toimia sen eteen, että organisaatioissa kytketään yksiköiden kehittyminen ja oppiminen vahvemmin strategiaan.

Antti Kauppi

Yhteisen ymmärryksen luominen on Antin ajattelussa keskeistä. Organisaatiot ovat usein liian siiloutuneita tehdessään päätöksiä. Tulevaisuuden organisaatiossa ymmärretään, mitä toisissa funktioissa tapahtuu oman toiminnan seurauksena.
– Kun organisaation jäsenet ja funktiot ymmärtävät sekä työnsä sisäisen kontekstin että ympäristön ja tilannekuva on jaettu, syntyy edellytykset toimintojen rajat ylittävälle yhteistyölle ja kyvykkyyksien kehittämiselle, Antti kiteyttää.

Mikä on psykologin rooli organisaatioiden kehittämisessä? 

Antti toteaa, että psykologi tuo mukaan ihmisrealismia: Pitkä kokemus ihmisen toiminnasta vaativissa ympäristöissä auttaa suunnittelemaan ja ennakoimaan muutosten kivikoita ja tunnistamaan vahvuuksia, joita ei liiketoimintasuunnitelman tasolla näy.

– Usein organisaatiopsykologi kutsutaan paikalle, kun hienot suunnitelmat eivät toteudukaan. Ennakointi tässäkin asiassa on hyvää riskienhallintaa, Antti vinkkaa.

Antti motivoituu työssään hähmäisten ongelmien ratkaisemisesta ja työskentelee mielellään kansainvälisessä ympäristössä. 
– On palkitsevaa nähdä, miten ongelmat jäsentyvät, kun aletaan puhua oikeista asioista.

Jutellaanko lisää?

Kokeneet asiantuntijamme ovat käytettävissä.
Kerrothan meille viestillä, miten voimme olla avuksi.
Palaamme asiaan mahdollisimman pian.